Rossz az idő az esküvőmön! – avagy esőpánik menyasszonyi ruhában

 

Azt hiszem, minden menyasszony rémálma az égszakadás a nagy napon. Talán a leggyakoribb aggodalom, amivel találkozom az esküvői fotózással kapcsolatban – és egyáltalán az esküvőszervezéssel kapcsolatban-, az a rossz idő. Az időjárás olyan tényező, amellyel nem tudunk számolni: nyári esküvőn valószínűleg kánikula lesz, az októberin meg feltehetően fújni fog a szél.

Kivéve, ha nem.

Mindenkit meg kell azonban nyugtatnom: több, mint 10 éves pályafutásom alatt nagyon ritkán találkoztam olyan extrém időjárási körülménnyel, ami tönkretette volna az eseményt. Esküvő fotózás szempontjából pedig el kell oszlatnom néhány tévhitet:

  1. Nem a szikrázó napsütés a jó. Sok más előny mellett az is nyomós érv az esküvő előtti napokban történő kreatív fotózás mellett, hogy ha nem kell az esküvő programjába illeszteni azt, akkor jó esélyünk van kiválasztani a megfelelő fényviszonyokat. A legtökéletesebb a naplemente előtti szórt fény. De jöhet a fátyolfelhő, a borult idő és az is, ha lóg az eső lába.
  2. Nem az időjárás a fontos: engedd el. Ha szakad az eső, akkor áttesszük másnapra, vagy az esküvő utánra a kreatív fotózást. A fontos a helyszín, a napszak, a fény és főként a két ember. Más nem számít. Nem ettől lesz jó vagy rossz az ünnepetek vagy az esküvői fotóitok.
  3. Ha nagyon nincs más megoldás, bemehetünk a műterembe is, de azért én mindig azt szorgalmazom, hogy a természetes fénynél jobbat nem tudunk létrehozni.
  4. Életem egyik legjobb sorozata készült  a viharos Balaton-parton. Ha léteznek egyedi képek, hát ezek azok.

u.i.: Minden művészi ambíciót dédelgető fotós álma a gyönyörű menyasszony zuhogó esőben – ugyanez nem mondható el a menyasszonyi ruha kölcsönzők tulajdonosairól… Szóval maradjunk a szórt fénynél.

Nincs még esküvői fotósod?

Kérj ajánlatot!