Nem ez életed legszebb napja – Őszintén az esküvődről


Rendes esküvői fotós talán azt írná: dehogynem, ez a nap ragyog ki életed hosszú folyásából. Nagyon fontos, hogy mit viselsz, mit eszel, milyen árnyalatú az abrosz és illik-e hozzá az éttermi függöny elkötője. Magára valamit is adó esküvői szolgáltató arra bíztat: ne spórolj, ne dilemmázz, legyen minden tökéletes!

Szerintem azonban nem ez életed legszebb napja.

Szépen is néznénk ki, ha huszonéves korunkban túllennénk rajta, aztán várnánk a lassú enyészetet. Lehet, hogy életed legszebb napján pillecukrot pirítasz a gyertyaláng felett bermudanadrágban és atlétatrikóban. Vagy az is lehet, hogy életed legszebb napján elköltözik a szomszédod vagy abbahagyják a Barátok köztöt. A legnagyobb esély mégis arra van, hogy nem lesz olyan, hogy életed legszebb napja.

Csak szép, csodálatos, tűrhető, élhető és pocsék napok véletlenszerű sorozata vár rád.

Ha viszont nem ez életed legszebb napja, akkor amellett, hogy komolyan veszed, ne vedd túl komolyan. Ha fontos neked, akkor nem érdemes apróbb vagy nagyobbacska kellemetlenségek miatt szorongani, veszekedni, aggódni. Ha megtettél mindent a siker érdekében: kiválasztottad a megfelelő szolgáltatókat, meghívtad az embereket, akiket szeretsz és nem mellékesen olyan emberrel házasodsz, akivel bátran bele mersz ugrani a házasság zűrzavaros óceánjába, akkor is lehetnek bakik. Eleredhet az eső, leszakadhat a függöny, elájulhat a nagymama és lehet részeg a pincér.

Nem az esküvőd napján fog múlni a házasságod.

Szerettél volna esküvőt. Szerettél volna ünnepelni. Akkor élvezd ezt a napot oldottan, jókedvűen, mert ez lehet az egyik csodálatos napod a sok közül, amikor boldog vagy.

És én úgy szeretnélek lefotózni, hogy boldog vagy.