Kata és Áron

Ez a történet azzal kezdődött, hogy három gyerekem van és nincs olyan előadása a pécsi MárkuSzínháznak, amit ne láttam volna legalább háromszor valamelyik téren valamilyen kisszéken ücsörögve. Azzal folytatódott, hogy 2017-ban a MárkuSzínház felkért, hogy fotózzam végig a Karakulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivált – ami fekete-fehér világával és a bemutatott előadások magas színvonalával toplistás az eddigi munkáim között. Így amikor néhány további közös munka után felkértek Áron esküvőjének fotózására, majd megismertem a menyasszonyát, Katát, nem volt több kérdésem azzal kapcsolatban, hogy olyan esküvőre megyek, aminek nem nagyon lesz párja. Jól sejtettem.

Ennyi bevezetés után talán érthető, hogy Kata és Áron esküvője különösen fontos volt számomra. Az első legszembetűnőbb és nagyon jóleső jelenség az volt, hogy a készülődés mind a lányos, mind a fiús háznál tele volt szeretettel és törődéssel. Mindkét otthon nyüzsgött az emlékektől, a történetektől – na és a barátok nevetésétől. Ha szavazni kellene ebből a sorozatból a készülődős képek a kedvenceim, mert olyan érzés nézni őket, mintha újra ott lehetnék.

Kata és Áron hozzájuk illő helyszínt választott: az Orfűi Malommúzeum udvarán ünnepeltek rengeteg rokonnal, baráttal és művészemberrel – nem meglepően szinte színházi dekoráció alatt, amelyeket Áron húga, a díszletkészítésen edződött Lili és a menyasszony barátnője, Kilinkó-Hetényi Panna készített. (A kedvencem a jó és rossz tudás fája volt almákkal és kígyóval, mint a házasság nagyon is átérezhető szimbóluma). Remélem nektek is olyan jókedvetek kerekedik a képektől, amilyen a menyasszonynak és a vőlegénynek volt ezen a felszabadult ünnepen. 

Még sokat tudnék mesélni, de inkább tegyék ezt helyettem a képek. A slideshowhoz klikk ide.