Két hibát követhettek el az esküvőszervezéskor: ha túlszervezitek vagy ha félvállról veszitek ezt a napot. Mindkét helyzetben az sikkad el, amiről szólnia kellene: az emberi oldal. Nekem az esküvőfotós szolgáltatásommal az a célom, hogy emberi történeteket meséljek el – az esküvőtök történetét. Ennek érdekében a háttérbe húzódom, nem kerülök a középpontba, nem irányítok, hogy megtaláljam és megőrizzem nektek a családotok és barátotok körében az emberi pillanataitokat. Egy vendég vagyok, álruhás tolvaj, aki képeket lop hogy aztán madzagra fűzve történetté állítsa össze őket. (Közel áll hozzám a fotózsurnaliszta és a dokumentarista látásmód, bár vegytisztán egyik sem jellemzi a munkámat.)

Rendelkezésre állás

Egész nap kísérlek benneteket, veletek vagyok a készülődéstől a buli csúcspontjáig. Nincs konkrét rendelkezésre állási időm, addig vagyok jelen az esküvőn amíg a történethez szükséges képmennyiség megszületik. (Ha rövid, vagy többnapos esküvőt terveztek, kérlek jelezzétek az ajánlatkérésnél és hozzátok igazítjuk azt.)

Természetesen lehetőségetek vagy az esküvő előtt jegyesfotózásra is, ha szeretnétek, ezt is jelezzétek!

Többre vágysz? Olvasd el a kapcsolódó bejegyzéseket:

MIÉRT NE ENGEDNÉD BE A FOTÓST A KÉSZÜLŐDÉSRE?
3 TANÁCS, HOGYAN TERVEZD AZ ESKÜVŐI CSOPORTKÉPEKET
JEGYESFOTÓZÁS – MINDEN, AMIT TUDNI ÉRDEMES AZ ESKÜVŐ ELŐTTI FOTÓZÁSRÓL

Kreatív fotózás

A kreatív fotózás legtöbbször az esküvő napján történik a szertartás előtt vagy a nap programjába illesztve. Van lehetőség arra is hogy az esküvőt megelőző napon készítsük el a képeket, a naplemente előtti órákban, és arra is hogy az esküvő után (hétfőn-kedden) tegyük ezt meg – bár ezt nem szoktam javasolni mert még a leglelkesebb párokból is elfogy a lendület hétfőn délutánra. A külön napokon történő fotózásnak nincs felára.

Sok előnye van, ha az esküvő napján készülnek a kreatív fotók: egy nap éltek meg mindent, lendülete, hangulata van, ami látszani fog az esküvői fotókon, nem kell külön napra ruhát, sminket, virágot intézni. Ha nem szeretnél nagy feneket keríteni a kreatív fotózásnak akár 15-30 perc is elég a nap során hogy csináljunk pár intimebb képet ahol csak ti ketten szerepeltek (de 45-60 percbe biztosan belefér).
De annak is vannak előnyei, ha más napon fotózunk: több helyszínt is meg tudunk látogatni, valószínüleg jobb fényekkel tudunk dolgozni, több képet tudunk csinálni. Ha klasszikus esküvői portrékat is szeretnétek, akkor ez a jó megoldás.

Nézz meg néhány történetet!

KATA ÉS BALÁZS
MASA ÉS TIBI
KATA ÉS ÁRON

Mikor láthatod a képeket?

Az esküvő után néhány nappal kaptok egy képválogatást, hogy amíg friss az élmény, újra átélhessétek. A teljes képanyagot 3-4 hét múlva töltöm fel egy online galérába. Egy esküvőről átlagosan 2-3000 kép készül, ebből minimum 600 gondosan válogatott, szerkesztett, szükség esetén retusált kép kerül a galériába. Hidd el, ebbe minden fontos pillanat belefér és mindenkiről lesz emléketek. Nyers képeket soha nem adok át, ne is kérjétek.

Fotókönyv és társai

Ha szeretnétek fotókönyvet, annak a vázlatát a kész képekből állítom össze, amit átküldök nektek, hogy átnézhessétek, megírjátok, mit változtatnátok. Ettől számítva számítva két hét múlva már lapozgathatjátok is a szép esküvői fotókönyveteket.

A fotókönyvön kívül az esküvői fotókból rendelhettek papírképeket akár nagy méretben is, és vászonképet is. Az utóbbi években nagyon népszerű a fotós vendégkönyv is az esküvőimen.

Többre vágysz? Olvasd el a kapcsolódó bejegyzéseket!

A SZÉP ESKÜVŐI VENDÉGKÖNYV 5 TITKA
A PAPÍRKÉP VARÁZSA – MIÉRT SZÉP ÉS KORTALAN?

Foglalás

A főszezon hétvégéire (májustól szeptemberig) általában már 12-14 hónappal korábban elfogynak az időpontok, szóval, ha megvan a dátumotok, ne halogasd a foglalást! Pécsről indulok, de a Föld bolygón bárhol vállalok történetmesélést – ez útiköltséggel és szállásköltséggel járhat. (Persze, ha későn ébredők vagytok, akkor is érdemes rákérdezni, mert lehet, hogy szerencsétek lesz.)

Hogy dolgozom?

Ha engem választasz nem kell aggódnód hogy minden rendben lesz-e a képekkel vagy azon agyalni hogy hogyan viselkedj a kamera előtt. Az esküvőd napja villámgyorsan fog eltelni és túl rövid lesz ahhoz hogy velem foglalkozz. Csak dőlj hátra és élvezd az esküvődet, figyelj a párodra, a rokonaidra, a barátaidra, a többi az én dolgom!

Ha úgy érzed én mesélhetném el az esküvőtök történetét kérj árajánlatot.
Az ajánlat kérés után ideális esetben személyesen vagy online szóban vagy írásban tudjuk egyeztetni a részleteket, megbeszélni a felmerülő kérdéseket.
Ha mindent tisztáztunk egy foglaló fizetésével együtt szerződéssel pecsételjük meg a dolgot.