Tudnivalók az esküvői fotózásról


Hogyan dolgozol?

Mindig is megfigyelni szerettem, szinte sosem kerülök a középpontba (a saját esküvőmön azért nem úsztam meg). A fotózsurnaliszta fotózás lényege, hogy a háttérbe húzódom, ellesem, elkapom a történéseket, de nem irányítok, nem állítom be a képeket – kivéve, ha arra külön megkérnek mondjuk egy csoportkép alkalmával. Ez a nap a tietek. A munkámat megkönnyíti, ha pontosan tudom, mikor, mi várható, de nem veszem át a szervezést: észrevétlen szeretek lenni. Azt a történetet szeretném elmesélni, ami a tietek: természetesen, nem megzavarva a pillanatot.

Mit kaptok?
Elsősorban a figyelmemet, a tudásomat, az egyedi látásmódomat, az évtizedes tapasztalatomat kapjátok és emlékeket egy egész életre. A tapasztalat nagyon sokat számít: tudom, mikor, hova kell állni, mit kell figyelni, tudom, mit szeretnétek látni az esküvő után, még azt is tudom, hogy a szüleitek mit szeretnének látni.
Ha engem választotok, egy teljes esküvő fotózását követően a következőket kapjátok még:

  • 12 óra rendelkezésre állást
  • 5-600 fotót digitális adathordozón
  • rendelhettek kiváló minőségű Fine Art album, amit még az unokáitok is lapozgathatnak
  • kérésre készítek meghívót, köszönőkártyát, rendelhettek vászonképet, nagyított fotót
    Még nagyon sok mindenről kell beszélgetnünk: a terveitekről, arról, hogy mit szerettek és mit nem, de legjobb, ha ezt személyesen tesszük meg. Írjatok, hívjatok!

Csak Pécsen vállalsz fotózást?
Az ország teljes területén vállalok fotózást, előzetes egyeztetés után természetesen külföldön is. Tárgyalóképes vagyok angolul és németül.

Te fogsz fotózni az esküvőn vagy egy munkatársad küldöd?
Minden esetben én fotózok az esküvőkön, a feladat nagyságától, összetettségétől függően esetleg asszisztens viszek magammal. Betegség, baleset esetén pedig igyekszem hasonló minőségű szolgáltatót biztosítani magam helyett, de ez nagyon ritkán fordul elő.

Mi lesz ha elromlik a géped?
Ebben az esetben előveszem a tartalék gépemet, és folytatom a munkát. A felszerelésemben minden fontos elem duplán áll rendelkezésre. Az évek során igyekeztem minimálisra csökkenteni a műszaki problémák által okozott hibákat.

Mikor foglaljuk le az időpontot?
Soha nem lehet elég korán, általában 9-12 hónappal az esküvő előtt szoktak felkérni.

Hány képet kapunk?
A csomagok leírásában megtaláljátok a képmennyiséget. Egy teljes nap általában 2-3000 kép készül rólatok. Ebből véglegesen kb. 500 jut el hozzátok. Ezek több válogatáson átesett, szerkesztett, szükség esetén retusált képek. Hidd el, ennyi képbe bőven belefér minden fontos dolog a készülődéstől a menyecsketáncig, az intim páros képektől a barátodig. Nyers képeket nem adok át.

Milyen felszereléssel dolgozol?
Az eszköz szeritem lényegtelen, de professzionális Canon Fuji felszerelést használok.

Nem szeretem ha fotóznak, nem tudom hogy viselkedjek a kamera előtt.
Ez egy gyakran elhangzó mondat… nem kell modellnek lenni, nem fogok pózoltatni senkit. Kerüljük a sablonokat, csak legyetek felszabadultak és önmagatok a többi az én dolgom.

Ha más kérdésed van tedd fel bátran e-mailben, vagy használd a kapcsolat menüpontot.