Ha az esküvődet szervezed, akkor ez neked szól!

Az esküvőd szervezésének az elején jársz és a kezdeti megható és romantikus hétköznapokat felváltották a szervezéssel járó nehézségek. Rád zúdul a sok tanács, a barátnők, rokonok ajánlásai, a hirdetések és prospektusok tanácsai. Annyi esküvői szolgáltatást és esküvői szolgáltatót ajánlanak, hogy már magad sem tudod, hogy mit is szeretnél valójában?

Esküvőszervezés: a rettegés foka
Azért ha elgondolkozol rajta, igenis tudod: hozzád illő esküvőt szeretnél, szeretnéd magadat átadni az ünnepnek és életed e hatalmas eseményének. Nem szeretnél azon aggódni, hogy minden rendben lesz-e, finom lesz-e az étel, józan lesz-e a vőfély és sikerülnek-e az esküvői fotók. Szép esküvőt szeretnél, szép emlékekkel. Olyan fotókat szeretnél az esküvődről, amelyek évek múlva is eltöltenek azzal a boldog érzéssel, amit azon a szép napon éreztél.
Ez azonban nem lesz magától – ezt te is érzed.

A szép emlékek ára
A legtöbb házasulandó ilyenkor pánikba esik: kapkod és keresi a környezetében a fogódzókat. Mindig akad egy rokon vagy egy távoli unokatestvér, aki éppen most vett új fényképezőt és felajánlja, hogy megörökíti az esküvődet. Csábító, hogy nem kell ezzel többet foglalkozni, hiszen Józsika olyan nagyon lelkes.
Mások az esküvői költségek láttán lefoglalják az árverseny alján álló, szomszéd utcában lakó esküvői fotóst, hiszen annyi mindenre kell még költeni (ráadásul ő még videózást, vőfélykedést és lufibohóc szolgáltatást is ad neked „ajándékba”). Egyszerűbbnek tűnik. De gondoltál már arra, milyen árat fizetsz ezért?

Most, hogy az átlagos telefonokban is jobb fényképezőgép van, mint néhány éve egy-egy csúcskategóriás gép volt, mindenki egy kicsit fotósnak érzi magát. Azt gondolják, hogy attól, hogy a zsebükben van a technika, már mindent tudnak a perspektíváról, fényekről, szerkesztésről, színharmóniáról, biztonságos archiválásról. Ennek mentén bárki lehetne idegsebész, akinek szikét adnak a kezébe.

Az esküvői fotózás egy szakma. Kifinomult képi látásmód szükségeltetik hozzá és még sok minden más is. Tudni kell, hogy mit akar majd a végén látni a pár, az anyós, az Erzsike néni. Tudni kell, hogy melyik esemény milyen figyelmet érdemel. Tudni kell rutinosan használni a technikát. És tudni kell, – amire sokan nem gondolnak, – hogy hogyan őrizd meg biztonságosan ennek a megismételhetetlen napnak az emlékeit. Józsika minden lelkesedése ellenére nagy kárt tud okozni.

Előfordulhat, hogy csalódottan veszed kézbe a képeket, amelyeken szinte magadra sem ismersz, a rokonaid feléről nincs kép (ugyanígy lemaradt a torta, a gyűrűhúzás, ja, és a férjednek is csak egyszer látszik a háta). Ami pedig a legrosszabb, ha a fotós vállát vonogatva bejelenti, hogy bocs, elfelejtett memóriakártyát tenni a gépbe, ugye azért fotóztak a rokonok is? Ezen a ponton pedig elgondolkodsz, hogy talán nem is kellett volna esküvőt rendezned, mert micsoda remek és stresszmentes dolog az a vadházasság…

Az én történetem
Akár hiszed, akár nem, én ugyanebbe a hibába estem bele. Már fotóztam, de nem voltam még esküvőfotós, amikor megnősültem. Azt hittem, ha néhány barátomat, akikkel együtt tanultam a fotózást, megkérem, hogy örökítsék meg az esküvőnket, akkor rengeteg jó esküvői képünk lesz.
Nem így történt.
Jó szemű, lelkes fotósok voltak – ma már sokan profik -, egymás lábán tapostak a kreatív fotózáson, de esküvői rutinja nem volt egyiküknek sem. És igen: nekünk nincs képünk a tortáról, nincsenek csoportképek és ami a legrosszabb, van rokonunk, aki már nincs közöttünk és csak mi tudjuk, hogy ott volt az esküvőnkön, mert nincs róla egyetlen kép sem.
Azóta tudom, hogy az esküvőfotózás nem pusztán képek véletlenszerű készítése. Felelősségteljes munka, komoly szolgáltatás.

Légy elégedett!
Szeretem nézni, amikor a friss házasok gyönyörködnek a képeikben. Emlékeket idéznek fel bennük és kikerekíti a boldogságukat. Amikor nem tudják megállni, hogy a közösségi oldalukra ne tegyenek fel még egy újabb és újabb képet, mert nem tudnak dönteni, melyiket szeretik a legjobban.
Egy menyasszony azt írta nekem a képek kézhez kapása után:

„Azt szeretem bennük, hogy olyanoknak látszunk, amilyenek valójában vagyunk. Csak éppen benne vagyunk egy tündérmesében.”

Évente több tucat pár bízza rám az emlékeit és büszkén mondhatom, hogy ezt az elégedettséget nagyon gyakran láthatom.

Ne bízd a véletlenre!
Ha az esküvődre készülsz, akkor gondold át, hogy melyik utat választod. Ha szeretnéd, hogy a fotós odafigyeljen rád, észrevétlen maradjon, mégis minden fontos pillanatnál jelen legyen az esküvődön, ha különleges hangulatú, professzionális minőségű, érzelemdús emlékeket szeretnél és még abban is biztos akarsz lenni, hogy nem történhet semmi baj az esküvői képeiddel, akkor keress meg!

Kérj egy időpontot!
Találkozzunk és meséld el nekem, milyen esküvőt tervezel, milyen fotókra vágysz!