FAQ – GYIK

“Frequently Asked Questions”  – Gyakran Ismételt Kérdések


A leggyakrabban visszatérő kérdésekre igyekszem itt választ adni

– Mi lesz ha elromlik a géped?
– Ebben az esetben előveszem a tartalék gépemet, és folytatom a munkát. A felszerelésemben minden fontos elem duplán áll rendelkezésre. Az évek során igyekeztem minimálisra csökkenteni a műszaki problémák által okozott hibákat.

– Csak Pécsen vállalsz fotózást?
– Az ország teljes területén vállalok fotózást, előzetes egyeztetés után természetesen külföldön is. Tárgyalóképes vagyok angolul és németül.

– Te fogsz fotózni az esküvőn vagy egy munkatársad küldöd?
– Minden esetben én fotózok az esküvőkön, a feladat nagyságától, összetettségétől függően esetleg asszisztens viszek magammal. Betegség, baleset esetén pedig igyekszem hasonló minőségű szolgáltatót biztosítani magam helyett, de ez nagyon ritkán fordul elő.

– Mennyi idő kell a kreatív képekhez?
– A kreatív fotózás időtartama általában 2-3 órát vesz igénybe. Ez történhet az esküvő napján, de sok előnnyel jár, ha az esküvő előtti napokban ejtjük meg:
– A fények minősége. Az esküvő napján általában dél körülre esik a fotózás. A nap ilyenkor magasan jár, erősen süt, nem ezek az ideális fények a fotózáshoz. Ha az esküvő előtti napokban ejtjük meg a fotózást, akkor a naplemente előtti pár órát használjuk ki. Ilyenkor a fények selmyesebbek és nem utolsó sorban kellemesebb a hőmérséklet is 🙂
– Nem kell rohanni. Nem kell odaérnünk szertartásra vagy bármilyen tervezett eseményre. Csúszhat a fodrász, késhet a sminkes, elhagyhatjuk a csokrot, mi nem izgulunk.. Kevesebb stressz, jobb képek. Így a nagy nap is nyugodtabb, kevesebb dologra kell odafigyelni.
– Változatosság. Több helyszínre is van időnk. Az ilyenkor keletkező kisebb koszok is könnyen eltüntethetők szombatig.

– Lehet Az esemény utáni napokban is a kreatív?
– Természetesen erre is van lehetőség. Ha az időjárás vagy a pár úgy kívánja, a kreatív fotózást megejthetjük akár az esküvő utáni héten is.

– Hozzunk segítséget a fotózáshoz?
– Igen a fotózáshoz jól jöhet egy barát vagy rokon aki vezeti az autót, aki elbír néhány kelléket a fátyoltól a vizen keresztül a gumicsizmáig.

– Mikor foglaljuk le az időpontot?
– Soha nem lehet elég korán, általában 9-12 hónappal az esküvő előtt szoktak felkérni.

– Hány képet kapunk?
– A csomagok leírásában megtaláljátok a képmennyiséget. Egy teljes nap általában 2-3000 kép készül rólatok. Ebből véglegesen kb. 500 jut el hozzátok. Ezek több válogatáson átesett, szerkesztett, szükség esetén retusált képek. Hidd el, ennyi képbe bőven belefér minden fontos dolog a készülődéstől a menyecsketáncig, az intim páros képektől a barátodig. Nyers képeket nem adok át.

– Milyen felszereléssel dolgozol?
– Professzionális Canon Fuji felszerelést használok.

– Nem szeretem ha fotóznak, nem tudom hogy viselkedjek a kamera előtt.
– Ez egy gyakran elhangzó mondat… nem kell modellnek lenni, nem fogok pózoltatni senkit. Kerüljük a sablonokat, csak legyetek felszabadultak és önmagatok a többi az én dolgom.

Ha más kérdésed van tedd fel bátran e-mailben, vagy használd a kapcsolat menüpontot.