Egzotikus esküvői fotózási helyszín – tényleg kell?

Pózol a gyönyörű pár a homokos tengerparton, vagy az Alpok lélegzetelállító díszletei előtt. Egzotikus fotózási helyszín, páratlan esküvői képek amelyekre a barátok azt mondják: olyanok vagytok, mint egy filmben! Tényleg kell ez neked? Szerintem nem, el is mondom, miért.

Hegycsúcs, tengerpart, boulvard: egzotikus esküvői fotózási helyszín

Mostanában divatos távoli, ismeretlen, filmbeillő helyszíneken fotózkodni. Sokan fogják fel úgy az esküvőt, hogy egyetlen napra osztozhatnak a csillogás és a luxus világából: drága ruhában, különleges ételekkel és mesébe illő varázslatos tájakon sétálgatva – mintha ez lenne majd az életük. Azoknak a pároknak, akik erre vágynak sok idejükbe, sok pénzükbe kerül az, hogy olyanok legyenek magazinfotókon, amilyenek egyébként nem szoktak lenni. Félreértés ne essék, semmi baj, ha szépek akartok lenni, de miért mennétek olyan helyre, ahol eddig nem jártatok, amihez nem kötődtök. Ennyiből kitehetnétek Angie és Brad esküvői képét is.

Én azt mondom, legyetek szépek ott, ahová tartoztok.

Persze én szívesen megyek veletek bármilyen egzotikus esküvői fotózási helyszínre, ahová drága a repülőjegy és ahol ötcsillagos a szálloda, de félek nem feltétlenül jó megoldás, amennyiben az esküvőtök emlékeiről van szó.

Akkor hol fotózzunk?

Ott, ahová kötődtök, ahol közös emlékeitek vannak. Ahol felnőttetek, ahol megismerkedtetek, ahol randevúztatok, ahonnan származtok. Ahol egy padban ültetek az iskolában, vagy ahol egy söntésben csapoltátok a sört, esetleg ahol egymás mellett volt a kollégiumi szobátok. Ami a szíveteknek különösen kedves, ahol emlékekkel van tele minden szeglet, utcakő, málló vakolat.

Volt már ilyen? Persze, hogy volt, és mélyebb, igazibb képek születtek, mint egy drága egzotikus esküvői fotózási helyszínen. Például Kata és Ádám jegyesfotózásán a vonaton és  a vasútállomáson, vagy Fruzsi és Andris esküvői fotózásán, amiket a szülőfalujuk kocsmájában,  a nagyszülők házánál és a falu utcáin sétálgatva csináltunk – sok nevetéssel körítve. 

Gondoljátok át, mire szeretnétek emlékezni: egy tökéletes törzsű pálmafára, vagy arra, ami valóban összeköt benneteket? 

Van valami jó kis helyszínötletetek? Keressetek!