Az olcsó hús és az esküvői fotózás esete – ami a kedvező ár mögött van

Mondjuk szalámit akarsz enni vacsorára. Pásztázod a hűtőpultot: olasz sonka, pácolt tarja és örök kedvenced, a békebeli magyar Pick szalámi – mellette pedig egy kicsit hasonló, szeletelt csomagolt valami, amin nagy fekete betűkkel ott virít: akció.

Sok a kiadás egy esküvőn. És sok a váratlan kiadás is. Bizony, észnél kell lenni, mert könnyen kiszalad az ember a költségvetésből. Lefoglalni a legjobb helyet, kiválasztani a legszebb ruhát, dekort, fotóst.

Csábító, amikor a sok magas árajánlat között találunk egy-egy 60-70000 forintos ajánlatot, ahol ráadásul még ajándék fotókönyvet, jegyesfotózást is kapunk. Csábító, mint az akciós szalámi a Pick mellett.

Az esküvői fotózás azonban nem szalámi, amivel legfeljebb az aznap esti gasztronómiai élményen esik csorba.

Legjobb esetben csak egyszer van esküvőd: nem mindegy, kinek a kezébe adod az emlékeidet. A legfontosabb, hogy körültekintően válassz esküvői fotóst. Amikor a költségvetést tervezed, először kérj be néhány árajánlatot, hogy tudd, kb. mennyibe kerülnek az igényes szolgáltatók a környéken – itt Pécsen nagyon élesen elválik ár szerint a profi és a hobbifotós árajánlata. Ha megvannak az ajánlatok, akkor beszéljétek meg, hogy az összes szolgáltatás közül melyik az, amiben a legmagasabb minőséget szeretnétek és hogy mi az, amivel kapcsolatban tudtok kompromisszumot kötni.

Sajnos sokan munka melletti könnyű pénzkeresetnek tekintik az esküvői fotózást, de ha elolvasod ebben a témában írt bejegyzésünket, tudni fogod, hogy egy bizonyos ár alatt lehetetlen igényes munkát kapni, ahol ráadásul biztonságban is vannak az emlékeid.

Az olcsó fotós nagy valószínűséggel a munkahelyéről rohan az esküvődre és a szabadidejét áldozza rád. Ezért sajnos az is előfordulhat, hogy ebből minél kevesebbet akar adni neked. Az olcsó árajánlat mögött ritkán van meg az a biztonság, hogy a szolgáltató jó minőségű felszereléssel rendelkezzen és pótfelszerelés is legyen nála. Bár nem gondolom, hogy a felszerelés teszi a jó fotóst, a tartalékgép, ha nem is életet, de emlékeket menthet egy váratlan technikai probléma esetén.

Egészen biztos, hogy az olcsó árajánlat nem fedezi az adattárolás díját, az utómunkát a folyamatos szakmai fejlődést, a jogtiszta szoftvert és még sorolhatnám.

Gondold át, hogy mi az, ami megmarad az esküvődből. Elsősorban remélhetőleg a házasság maga. Másodsorban az emlékeid. Tiszteld meg őket azzal, hogy gondod van rájuk.