A szép esküvői vendégkönyv 5 titka

Ott van mindenki, aki fontos nektek. Végigkísérnek benneteket ezen a szép napon: az esküvőtök napján. Ha meg szeretnéd őrizni az akkori arcukat, a gondolataikat, a nektek szánt kívánságaikat, nincs arra jobb mód, mint a helyben készült esküvői fotókból készült esküvői vendégkönyv.
Arról, hogy mennyire szeretem a papírképeket és milyen egyedi varázsa van a helyszínen nyomtatott fotónak, már megemlékeztem egy korábbi posztban. Arról is volt szó, hogy ezek legjobb felhasználása az esküvői vendégkönyv: ott, akkor a friss élménnyel és a frissen nyomtatott vicces vagy megható kép mellé tudnak a vendégek nektek üzenni. A végén pedig összeáll egy különleges és kizárólag nektek szóló könyv, amiben mindenkit megőrizhettek magatoknak. De hogyan lesz szép és valóban sikeres a vendégkönyv? Csupán 5 titka van.

1. A jó alapanyag
Kereskedelmi forgalomban is kaphatsz vendégkönyvet, de az a tapasztalatom, hogy ezek nem igazán megfelelőek a célra: legtöbbször félig sem telnek be és túl vékonyak a lapjai. Sokkal jobban jártok, ha egyedileg készíttettek könyvkötészetben, vagy akár házilag saját magatok. Ennek az az előnye is megvan, hogy magatokra szabhatjátok a külsejét: lehet a borítón egy kép a jegyesfotózásból, nyomtathattok a nyitóoldalra mottót, idézetet és az egész harmonizálhat az esküvő egyéb dekorációjával. Ha azt szeretnéd, hogy nagyjából beteljen a vendégkönyved, a vendégeid számát oszd el kettővel és adj hozzá az összeghez 5-öt (abban az esetben, ha az üzenet a képpel egy oldalra kerül) és ennyi lapos legyen a könyv.

2. Fotót, de azonnal!
Az egyedi és valóban élményekkel teli esküvői vendégkönyv alapja az azonnali fotónyomtatás. Legjobb, ha fotósarkot állítunk fel az esküvőn, ahol kisebb nagyobb csoportokban, esetleg vicces kiegészítőkkel készítünk azonnali nyomtatásra fotókat. Ilyenkor két példányt szoktunk nyomtatni: egyet az alanynak és egyet a vendégkönyvbe. Ezt rögön be is ragasztjuk mi, vagy az erre megbízott vendég és már csak az üzenet hiányzik. Ez a legjobb módja, hogy beteljen az album. A fotósarok létezéséről nagyon fontos többször tájékoztatni a vendégeket! Vannak olyanok, akik ott töltik a fél bulit bohóckodva és van, akit nagyon nehéz rávenni a pózolásra.

3. Figyelj a részletekre!
Akkor lesz szép a vendégkönyv, ha a sokféle írás egyediséget, a kivitel pedig egységes kinézetet ad. Ezért mindenképpen készülj több ugyanolyan tollal, amit a könyv mellé teszel és természetesen jó minőségű ragasztóval. Ha nagyon profi akarsz lenni, akkor alátétet is tehetsz a lapok közé, hogy ne üssön át az írás. A végeredmény szempontjából célszerű jól kiválasztani a borító anyagát: legyen lemosható vagy sötétebb színű, hogy ha nem teljesen tiszta kézzel nyúlnak hozzá, a foltok ne legyenek feltűnőek.

4. Kell egy barát!
Akár a fotózkodásról, akár a vendégkönyv kitöltéséről van szó, a tapasztalat azt mutatja, hogy magától egyik sem indul be. Ezidáig azt láttam a leghatékonyabb megoldásnak, ha a pár megbíz valakit az esküvő résztvevői közül- legyen az barát, vőfély, ceremóniamester -, hogy gondoskodjon a következőkről:
1. Mindenki írjon a vendégkönyvbe és készüljön róla legalább egy fénykép.
2. Mindenki csak a rendelkezésére álló helyet töltse ki, ne firkáljon össze 4-5 lapot.
3. A vendégkönyv ne ragadjon le egyik asztalnál sem, kerüljön vissza a helyére, vagy járjon körbe.
4. Ne legyen pecsétes, borfoltos a gondosan elkészített album.

5. Utómunkák
Az esküvő utáni otthoni kiegészítések már csak fűszerek a szép esküvői vendégkönyvben: beragaszthatod a meghívót, végére a csoportképet vagy a kedvenc esküvői fotókat. Zárhatjátok vagy nyithatjátok a könyvet a saját oldalatokkal, ahol ti üzentek egymásnak vagy a vendégeiteknek. Olyat is láttam már, hogy az esküvőről írt visszajelzéseket, köszöneteket másolta be a pár az album végére. A legjobb utómunkához azonban egy nagyon jó minőségű radírra van szükséged, amivel tisztává varázsolhatod a lakodalom hevében összekoszolódott lapokat. Így aztán teljes pompájában kerülhet fel az új család polcára ez az örök emlék.

Ha a szép vendégkönyvedhez szép és természetes esküvői fotókat szeretnél, kérj ajánlatot esküvői fotózásra!